Zapečená telecí játra na francouzských toastech s křupavými hřiby

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 lžička koření Skořice mletá Avokádo
  • Tymián Avokádo
  • 1 balení Salátová zálivka Francouzská Avokádo
  • několik cherry rajčátek
  • 50 g parmazánu
  • 4 šalotky
  • 2 lžíce mouky
  • 20 ml brandy
  • 500 g telecích jater
  • olivový olej na smažení
  • 2 vejce
  • 100 g uvařených hřibů
  • barevný mix salátů
  • sůl dle chuti
  • 1 bageta

Způsob přípravy

Uvařené hřiby nakrájíme na plátky a osmažíme lehce na rozpáleném olivovém oleji. Až houby zčervenají, přidáme najemno nakrájenou šalotku, brandy, tymián, sůl, pepř a případně ještě kapku olivového oleje.

Nakrájíme bagetu na osm plátků, obalíme v rozšlehaných vejcích a skořici a smažíme po obou stranách dozlatova.

Očištěná a omytá játra rozdělíme na osm částí, posypeme moukou a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení dochutíme solí a pepřem.

Usmažená játra a křupavé hřiby uložíme na toasty. Vše posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme na chvíli zapéct v troubě, dokud se sýr lehce nerozpustí.

Salát smícháme s cherry rajčátky a francouzským dresinkem, který si připravíme podle receptu na obalu.

Topinky s játry a hříbky podáváme se salátem.