Smažené pirohy s houbami a čerstvě nastrouhaným parmazánem

Kategorie:

Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 300 Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 špetka koření Tymián Avokádo
  • 1 Česneková sůl Avokádo
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 300 g hub
  • 50 ml brandy
  • 0.5 lžičky sušeného fenyklu
  • 2 oloupaná rajčata

Těsto

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 150 g mouky
  • 1 žloutek
  • špetka soli

Způsob přípravy

Omyté a očištěné houby osmažíme lehce na rozehřátém oleji. Na konci smažení přidámena kostky nakrájenou cibuli a koňak. Vše dochutíme česnekovou solí, pepřem, tymiánem a fenyklem. Houby necháme odležet na chladném místě, a když vychladnou jemně nakrájíme pomeleme na masovém strojku s většími dírkami. Část (1/4) nádivky si můžeme odložitna ozdobu.

Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme trochu odležet. Poté vyválíme plát a z něho pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme náplň, přeložíme a okraje dobře slepíme.

Takto připravené pirohy vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na másle.

Pak posypeme zbývajícími houbami smíchanými s rajčaty nakrájenými na kostičky a nastrouhaným parmazánem.