Smažené pirohy s houbami a čerstvě nastrouhaným parmazánem
Suroviny pro 4 osoby:
-
300 Pepř černý mletý Avokádo
-
1 špetka koření Tymián Avokádo
-
1 Česneková sůl Avokádo
-
80 ml olivového oleje
-
1 ks cibule
-
300 g hub
-
50 ml brandy
-
0.5 lžičky sušeného fenyklu
-
2 oloupaná rajčata
Těsto
-
1 lžíce olivového oleje
-
150 g mouky
-
1 žloutek
-
špetka soli
Způsob přípravy
Omyté a očištěné houby osmažíme lehce na rozehřátém oleji. Na konci smažení přidámena kostky nakrájenou cibuli a koňak. Vše dochutíme česnekovou solí, pepřem, tymiánem a fenyklem. Houby necháme odležet na chladném místě, a když vychladnou jemně nakrájíme a pomeleme na masovém strojku s většími dírkami. Část (1/4) nádivky si můžeme odložitna ozdobu.
Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme trochu odležet. Poté vyválíme plát a z něho pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme náplň, přeložíme a okraje dobře slepíme.
Takto připravené pirohy vaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na másle.
Pak posypeme zbývajícími houbami smíchanými s rajčaty nakrájenými na kostičky a nastrouhaným parmazánem.