Tvarohový koláč s jablky a brusinkami

Kategorie:

Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby

  • 1 lžičky Citrónová kůra Avokádo
  • 2 kusy vejce
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 3 lžíce hladké mouky
  • máslo
  • 2 lžíce pomerančového džusu
  • 300 g bílého tvarohu
  • 2 kusy jablka
  • 50 ml hruškového džusu
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva

Způsob přípravy

Tvaroh několikrát pomeleme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Brusinky a jablka smícháme s pomerančovým džusem. Vejce, hruškový džus, tvaroh, citronovou kůru, sůl, mouku a prášek smícháme na jednotnou krémovou hmotu. Přidáme ovoce a promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a pečeme cca 40 minut při teplotě 180 ºC.