Ravioli plněné uzeným ovčím sýrem a hřiby

Kategorie:

Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 lžíce dříve upražených dýňových semínek
  • 160 g rajčat, oloupaných, zbavených semínek a jemně nasekaných

Těsto

  • 1 lžíce oleje
  • 150 g mouky
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • horká voda

Nádivka

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 1 lžička koření Tymián Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0.5 cibule nakrájené na kostičky
  • 200 g uvařených hub
  • 50 ml brandy
  • 200 g strouhaný ovčí sýr nebo feta

Způsob přípravy

Nádivka: Cibuli a hřiby osmažíme na rozpáleném olivovém oleji do sklovita, přidáme brandy, a když se odpaří, ochutíme tymiánem, česnekovou solí a pepřem. Jakmile vychladne, přidáme nastrouhaný ovčí sýr.

Těsto: Do proseté mouky přidáme žloutek, olej, sůl a teplou vodu, a vytvarujeme těsto, které uválíme. Těsto zaděláme a necháme chvíli odležet. 

Poté vyválíme plát a z něj pomocí sklenice vykrájíme kolečka. Na každé dáme nádivku, přeložíme a okraje dobře slepíme. Takto připravené raviolivaříme 3 minuty ve vroucí osolené vodě, pak osmažíme lehce na pánvi. Ravioli vyplněné uzeným ovčím sýrem a hřiby podáváme s rajčaty a dýňovými semínky.