Pappardelle s listovým špenátem a sušenými rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
-
1 lžic směsi Špagety Avokádo
-
70 g sušených rajčat
-
80 g parmazánu
-
150 g sýra gorgonzola
-
250 ml smetany 36%
-
300 g vařené těstoviny pappardelle
-
1 ks cibule nakrájené na kostičky
-
olej
-
1 stroužek česneku, prolisované
-
200 g omytého čerstvého špenátu
Způsob přípravy
Cibuli a česnek osmahneme v oleji, zalijeme bílým vínem, přidáme sýr a vaříme na mírném plameni, dokud se sýr nerozpustí. Zalijeme smetanou a okořením přípravkem Špagety Avokádo. Na závěr přidáme nasekaný špenát a sušená rajčata.
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě s olivovým olejem. Servírujeme těstoviny s omáčkou posypané strouhaným parmazánem. Můžeme ozdobit piniovými oříšky