Těstoviny pappardelle s liškami dušenými ve smetaně

Kategorie:

Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • Oregáno Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 ml bílého vína
  • sůl podle chuti
  • 200 ml smetany 36%
  • 600 g vařené těstoviny pappardelle
  • 2 šalotky
  • 200 g očištěných a omytých lišek
  • 60 g parmské šunky
  • 80 g oloupaných rajčat bez semínek
  • 1 lžíce sušených rajčat nakrájených na proužky
  • 1 lžíce pražených piniových oříšků
  • 1 svazek čerstvého fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce bazalkového pesta

Způsob přípravy

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájené šalotky a česnek, přidáme lišky a na proužky nakrájenou parmskou šunku. Zalijeme bílým vínem a smetanou, dochutíme oregánem a pepřem. Vše vaříme dokud omáčka nezačne houstnout.

Následně přidáme těstoviny a nakrájený fenykl. Těstoviny s omáčkou důkladně promícháme a přendáme na talíř.

Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kousky a smícháme se sušenými rajčaty, pestem a praženými piniovými oříšky. Takto připravené ukládáme na těstoviny a vše posypeme parmezánem.