Marinovaná prsa z perličky s hříbky v gorgonzolové omáčce
Suroviny pro 4 osoby:
-
Pepř černý mletý Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
60 g sušených rajčat
-
50 ml bílého vína
-
1 cibule
-
320 g hříbků
-
80 g sýra gorgonzola
-
500 ml smetany 36%
-
4 x 160 g prsa z perličky
Marináda:
-
Hořčice bílá celá Avokádo
-
3 kuličky Jalovec celý Avokádo
-
Paprika sladká mletá Avokádo
-
Tymián Avokádo
-
100 ml olivového oleje
Způsob přípravy
Omyté a očištěné prsa osušíme papírovým ubrouskem a naložíme v olivovém oleji s jalovcem a ostatním kořením (špetka od každého druhu) a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
Omyté a očištěné houby lehce osmažíme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, bílé víno a nastrouhaný sýr gorgonzola. Když se sýr rozpustí, zalijeme smetanou, krátce dusíme, pak přidáme nakrájené na tenké proužky sušená rajčata. Vše dochutíme česnekovou solí a pepřem.
Vyjmeme maso z chladničky, osušíme z marinády a opečeme na grilu asi 10 minut po obou stranách.
Perličku nakrájíme na plátky a ukládáme na teplé hříbky.