Marinovaná prsa z perličky s hříbky v gorgonzolové omáčce

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 60 g sušených rajčat
  • 50 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 320 g hříbků
  • 80 g sýra gorgonzola
  • 500 ml smetany 36%
  • 4 x 160 g prsa z perličky

Marináda:

  • Hořčice bílá celá Avokádo
  • 3 kuličky Jalovec celý Avokádo
  • Paprika sladká mletá Avokádo
  • Tymián Avokádo
  • 100 ml olivového oleje

Způsob přípravy

Omyté a očištěné prsa osušíme papírovým ubrouskem a naložíme v olivovém oleji s jalovcem a ostatním kořením (špetka od každého druhu) a necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.

Omyté a očištěné houby lehce osmažíme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, bílé víno a nastrouhaný sýr gorgonzola. Když se sýr rozpustí, zalijeme smetanou, krátce dusíme, pak přidáme nakrájené na tenké proužky sušená rajčata. Vše dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Vyjmeme maso z chladničky, osušíme z marinády a opečeme na grilu asi 10 minut po obou stranách.

Perličku nakrájíme na plátky a ukládáme na teplé hříbky.