Krkovička se švestkovou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce směsi Krkovička Avokádo
  • 800 g krkovičky

Švestková omáčka

  • Paprika pálivá mletá Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 250 g sušených švestek
  • 100 ml červeného suchého vína

Způsob přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na 6-8 plátků. Přípravek Krkovička smícháme s olejem a vzniklou marinádou potřeme maso, pak je necháme ležet v chladničce min. 2 hodiny.
Omáčka: Švestky opláchneme vodou, dáme do kastrolku s 200 ml vody a rozvaříme. Rozmixujeme s vínem a špetkou soli a papriky.
Maso z obou stran smažíme na pánvi na malém množství oleje nebo grilujeme.
Podáváme se švestkovou omáčkou.