Salát z pečené zeleniny

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 70 ml olivového oleje
  • 200 g sýru feta
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 lilek
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička směsi Salátové koření Avokádo
  • 12 sušených rajčat v oleji
  • 20 zelených oliv

Způsob přípravy

Papriku nakrájíme na velké kostky, cuketu a lilek na kolečka a cibuli na osminky, přidáme olivy a rajčata nakrájená na pásky. 

Všechnu zeleninu dáme do pekáčku a dobře promícháme s olejem a přípravkem. Pečeme 30 minut při teplotě 80 °C. Po prvních 15 minutách zeleninu promícháme.
Podáváme teplé posypané sýrem feta.