Paella s kuřecím masem, mořskými plody a klobásou chorizo

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Chilli mleté Avokádo
  • 1 balení Marináda Pikantní Avokádo
  • Mořská sůl Mlýnek Avokádo
  • 1 limetka
  • 100 ml bílého vína
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 500 ml slepičího vývaru
  • 2 najemno nakrájené cibule
  • 500 g velkých krevet
  • 3 kuřecí stehýnka bez kostí a kůže
  • 100 g klobásy chorizo
  • 100 g uvařených zelených fazolek
  • 100 g zeleného hrášku z plechovky
  • 200 g oloupaných a semínek zbavených rajčat
  • 200 g rýže arborio
  • 400 g slávek
  • 100 g mušlí sv. Jakuba

Způsob přípravy

Stehýnka nakrájíme na kousky, naložíme do marinády a necháme odležet cca 4 hodiny.
Stehýnka a klobásu chorizo nakrájenou na plátky osmažíme na pánvi. Cibuli, česnek nakrájený na plátky, fazolky a hrášek osmahneme zvlášť a pak přidáme papriky a rajčata nakrájené na kostičky.
Do masa přidáme neuvařenou rýži, podlijeme vývarem a dusíme cca 15 minut za občasného míchání až bude rýže měkká.
Slávky osmahneme na olivovém oleji, přidáme krevety a mušle, podlijeme bílým vínem a vaříme 5 minut.
Pak zeleninu a mořské plody přidáme do kuřecího masa a klobásy, promícháme a ještě chvilku vaříme až všechno bude měkké. Paellu dochutíme solí, chilli a šťávou z limetky a podáváme.