Špízy z tresky

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • kořenící směs Grilovací s bylinkami Avokádo
  • 3 zelené papriky
  • červené cherry rajčátka
  • 1 cibule
  • olej
  • 600 g filé z tresky
  • 100 g bůčku, nejlépe uzeného

Způsob přípravy

Omyté a osušené rybí filé nakrájíme na kousky, pokapeme olejem, posypeme přípravkem Grilovací s bylinkami a necháme na chladném místě cca 2 hodiny odležet.
Papriku očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pokapeme olejem a také okořeníme týmž přípravkem. Bůček nakrájíme na plátky. Všechno napichujeme střídavě na špejle.
Takto připravené špízy grilujeme 5-7 minut z každé strany. Zvlášť můžeme opéct na grilu cherry rajčátka, která podáváme se špízy.