Salát s pomerančem, grapefruitem a bylinkovými kuřecími prsíčkami

Kategorie:

Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 lžička pražených piniových oříšků
  • 2 svazky rukoly
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 pomeranče
  • 2 grapefruity
  • 50 g nasekaných sušených rajčat v oleji

Marináda

  • Česnek sušený Avokádo
  • 1 lžička Chilli mleté Avokádo
  • 1 lžička směsi Kuře gril Avokádo
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička koriandru

Zálivka

  • Paprika pálivá mletá Avokádo
  • Zázvor mletý Avokádo
  • 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce bílého krému balsamico
  • šťáva z 1 citrónu
  • sůl dle chuti

Způsob přípravy

Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme do marinády, kterou jsme předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme 3 hodiny odležet v chladničce.
Pomeranče a grapefruity oloupeme a zbavíme bílých částí. Ke šťávě, která vyteče během loupání přidáme olivový olej a zálivku, vše důkladně promícháme a okořeníme podle chuti.
Rukolu smícháme se sušenými rajčaty a piniovými oříšky.
Maso vyjmeme z marinády, smažíme na grilovací pánvi dozlatova, následně nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře postupně uložíme ovoce, maso a rukolou se sušenými rajčaty. Vše přelijeme zálivkou. Salát podáváme posypaný parmazánem.