Vepřové karbanátky na jehle se salátem z cibule a papriky
Suroviny pro 4 osoby:
-
1 lžíce směsi Mletá masa Avokádo
-
Česneková sůl Avokádo
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 svazek koriandru
-
800 g vepřové kýty
-
1 cibule
Omáčka
-
2 lžičky směsi Tzatziky Avokádo
-
několik snítek čerstvé máty
-
200 ml bílého jogurtu
-
100 ml řeckého jogurtu
-
1 čerstvá okurka
Salát
-
1 balení Salátová zálivka Bylinková Avokádo
-
1 cibule
-
2 barevné, očištěné papriky
-
1 kvašák
Způsob přípravy
Omyté a očištěné maso osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmažíme na olivovém oleji dosklovita, na konci přidáme nasekaný koriandr. Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme vychladlou cibuli, kořenící přípravek Mleté maso a trochu česnekové soli podle chuti. Mleté maso musí tvořit hladkou, jednotnou hmotu. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.
Mezitím si připravíme omáčku: do dvou smíchaných jogurtů přidáme oloupané a nastrouhané okurky, kořenící přípravek Tzatziky a nasekanou mátu.
Nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme na grilu, pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu pak zalijeme Bylinkovou zálivku připravenou podle pokynů na obalu.
Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a barevným salátem.