Vepřové karbanátky na jehle se salátem z cibule a papriky

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 lžíce směsi Mletá masa Avokádo
  • Česneková sůl Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek koriandru
  • 800 g vepřové kýty
  • 1 cibule

Omáčka

  • 2 lžičky směsi Tzatziky Avokádo
  • několik snítek čerstvé máty
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 100 ml řeckého jogurtu
  • 1 čerstvá okurka

Salát

  • 1 balení Salátová zálivka Bylinková Avokádo
  • 1 cibule
  • 2 barevné, očištěné papriky
  • 1 kvašák

Způsob přípravy

Omyté a očištěné maso osušíme papírovým ubrouskemnakrájíme na malé kousky a následně dvakrát pomeleme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmažíme na olivovém oleji dosklovita, na konci přidáme nasekaný koriandr. Mleté maso přeložíme do mísy, přidáme vychladlou cibuli, kořenící přípravek Mleté maso a trochu česnekové soli podle chuti. Mleté maso musí tvořit hladkou, jednotnou hmotu. Z ní vytvarujeme válcovité karbanátky (asi 5 cm dlouhé), které napíchneme na grilovací jehly a necháme hodinu odležet v chladničce.

Mezitím si připravíme omáčku: do dvou smíchaných jogurtů přidáme oloupané a nastrouhané okurky, kořenící přípravek Tzatziky a nasekanou mátu.

Nakrájíme cibuli nadrobno a přelijeme vroucí vodou. Papriky opečeme na grilu, pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Okurku oloupeme nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu pak zalijeme Bylinkovou zálivku připravenou podle pokynů na obalu. 

Špízy grilujeme asi 10 minut. Podáváme s předem připravenou omáčkou a barevným salátem.