Perník se švestkovými povidly

Kategorie:

Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Potřebujete:

  • 4 lžičky směsi Perník Avokádo
  • 2 vejce
  • 250 g cukru
  • 1 sklenice mléka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 125 g margarinu
  • 3 lžíce kakaa
  • 400 g polohrubé mouky
  • sušené ovoce podle chuti
  • 5 lžic švestkových povidel
  • čokoládová poleva

Způsob přípravy

Margarín rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem, přidáme mléko, kakao, mouku smíchanou se sodou a směsí perníkového koření. Vlijeme margarín a promícháme. Přidáme sušené ovoce. Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160-170 °C.
Perník necháme vychladnout, podélně rozřízneme, potřeme povidly, slepíme obě poloviny a polijeme polevou.