Pikantní kuřecí prsa s grilovaným ovocem a medovou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 ks 160 g kuřecích prsou
  • 1 mango
  • 12 čerstvých jahod
  • 50 g Marináda Gril Avokádo
  • 1 oloupaný ananas
  • 1 hlávka salátu frisée (kadeřavý salát)

Medová omáčka s chilli

  • Chilli mleté Avokádo
  • 1 lžička Salátová zálivka Italská Avokádo
  • 1 lžička olivového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 1 ks šťáva z 1 limetky
  • 1 ks několik snítek čerstvé máty
  • 1 lžíce vody

Marináda na ovoce

  • špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
  • špetka koření Skořice mletá Avokádo
  • špetka koření Zázvor mletý Avokádo
  • 1 lžíce medu
  • šťáva z 1 citrónu

Způsob přípravy

Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme v marinádě necháme 2 hodiny odležet v chladničce.

Do medu přidáme limetkovou šťávu, lžičku italské zálivky smíchané se lžící vody a lžičkou oleje a čerstvě nasekanou mátu. Vše důkladně promícháme a dochutíme chilli.

Mango nakrájíme na plátky a ananas na kroužky, ze kterých vykrojíme tvrdý střed. Ovoce pokropíme medem rozmíchaným s citrónovou šťávou, zázvorem, skořicí a mletým černým pepřem.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu asi 5 minut po každé straně. Během pečení masa grilujeme také připravené ovoce. Na talíř klademe salát frisée smíchaný s jahodami, ovocem a plátky grilovaných kuřecích prsíček. Vše zalijeme medovou omáčkou.