Pikantní kuřecí prsa s grilovaným ovocem a medovou omáčkou
Suroviny pro 4 osoby:
-
4 ks 160 g kuřecích prsou
-
1 mango
-
12 čerstvých jahod
-
50 g Marináda Gril Avokádo
-
1 oloupaný ananas
-
1 hlávka salátu frisée (kadeřavý salát)
Medová omáčka s chilli
-
Chilli mleté Avokádo
-
1 lžička Salátová zálivka Italská Avokádo
-
1 lžička olivového oleje
-
4 lžíce medu
-
1 ks šťáva z 1 limetky
-
1 ks několik snítek čerstvé máty
-
1 lžíce vody
Marináda na ovoce
-
špetka koření Pepř černý mletý Avokádo
-
špetka koření Skořice mletá Avokádo
-
špetka koření Zázvor mletý Avokádo
-
1 lžíce medu
-
šťáva z 1 citrónu
Způsob přípravy
Očištěná, omytá a osušená kuřecí prsa naložíme v marinádě a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
Do medu přidáme limetkovou šťávu, lžičku italské zálivky smíchané se lžící vody a lžičkou oleje a čerstvě nasekanou mátu. Vše důkladně promícháme a dochutíme chilli.
Mango nakrájíme na plátky a ananas na kroužky, ze kterých vykrojíme tvrdý střed. Ovoce pokropíme medem rozmíchaným s citrónovou šťávou, zázvorem, skořicí a mletým černým pepřem.
Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu asi 5 minut po každé straně. Během pečení masa grilujeme také připravené ovoce. Na talíř klademe salát frisée smíchaný s jahodami, ovocem a plátky grilovaných kuřecích prsíček. Vše zalijeme medovou omáčkou.