Party steak s lilkem

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 lilky
  • 100 g uzeného bůčku
  • 4 hovězí steaky
  • ocet

Marináda

  • 7 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce brandy
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce směsi Steak Avokádo
  • 4 rozmačkané stroužky česneku

Způsob přípravy

Maso naložíme do připravené marinády na několik hodin.
Lilky omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme měkký vnitřek, 5 minut povaříme ve vodě s trochou octa a necháme vychladnout.
Maso grilujeme 12-14 minut z každé strany.
Uvařené lilky potřeme uvnitř zbytkem marinády z masa, naplníme bůčkem nakrájeným na kostičky a grilujeme cca 10 minut.