Dušené hovězí na víně

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 ks Bobkový list Avokádo
  • 3 kusy Hřebíček celý Avokádo
  • Zázvor mletý Avokádo
  • 2 lžičky směsi Roštěnky Avokádo
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml hovězího vývaru
  • máslo
  • 800 g zadního hovězího
  • 100 g slaniny
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 2 najemno nakrájené cibule

Způsob přípravy

Maso na několika místech propíchneme, slaninu nakrájíme na nudličky a dáme do vzniklých otvorů. Maso potřeme medem, okořeníme přípravkem Roštěnky, zalijeme vínem a necháme 6 hodin odležet.
Pak osmahneme na másle, přidáme víno z marinády a vývar. Dusíme 40 minut pod pokličkou. Poté přidáme cibuli, hřebíček, zázvor a bobkový list a dusíme ještě cca 20 minut, až maso bude měkké. Šťávu z masa můžeme zahustit jíškou.
Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité šťávou.