Selský biftek

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Pečení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 lžičky směsi Roštěnky Avokádo
  • olej
  • máslo
  • 600 g zadního hovězího
  • 4 plátky uzeného bůčku
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 150 g uzeného sýru nakrájeného na plátky
  • tuk na vymazání pekáčku

Způsob přípravy

Maso nakrájíme na plátky, lehce rozklepeme, okořeníme přípravkem Roštěnky, pokapeme olejem a necháme ležet v chladničce asi 1 hodinu. Pak maso a bůček osmažíme na oleji. Pekáček vymažeme tukem, vložíme plátky masa, na které poklademe osmažený bůček, potřeme křenem a na něj položíme plátky sýru. Nakonec pokapeme předem rozpuštěným máslem a pečeme asi 15 minut při teplotě 240 °C.