Tortilly s panenkou a zeleninou

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 lžíce směsi Gyros-Kebab Avokádo
  • 2 lžíce oleje
  • 4 tortilly
  • 1 červená paprika
  • 400 g vepřové panenky
  • 1 červená cibule
  • 1 oloupané rajče
  • čtvrt hlávky ledového salátu

Zálivka

  • 1 balení Salátová zálivka Tzatziky Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • salátová okurka
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 bílý jogurt
  • 1 zakysaná smetana

Způsob přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, přidáme olej a kořenící přípravek Gyros-Kebab, dobře promícháme a osmahneme. Cibuli a rajče nakrájíme na kolečka, papriku a salát na nudličky. Tortilly ohřejeme na pánvi a každou z jedné strany potřeme zálivkou připravenou podle pokynů na obalu. Pak přidáme maso a zeleninu.

Naplněné tortilly na jednom konci přehneme asi 3 cm přes náplň (aby pak spodem nevytékala), zavineme a podáváme.