Rybí kari

Kategorie:

Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Dušení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 lžičky směsi Kari indické Avokádo
  • 3 cibule
  • 200 g bílého jogurtu
  • olej
  • sůl dle chuti
  • 500 g ryby bez kostí

Způsob přípravy

Velké kousky rybího masa zalijeme bílým jogurtem a necháme v lednici hodinu odpočinout. 

Nasekanou cibulku orestujeme na oleji dozlatova. Do hluboké teflonové pánve vložíme rybu s jogurtem, cibuli, okořeníme přípravkem Kari indické, osolíme a opatrně promícháme. Na mírném plameni dusíme až je ryba měkká.

Vhodná příloha je rýže, brambory či pečivo.