Medailonky z hovězího masa s modrým sýrem, grilovanou zeleninou a jogurtovou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob vaření: Grilování

Suroviny pro 4 osoby:

  • směs Grilovací s česnekem Avokádo
  • Bylinková sůl Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • 800 g hovězí svíčkové
  • 120 g sýra (dle vlastního výběru)
  • 1 cuketa
  • 8 cherry rajčátek
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 lžičky směsi Steak Avokádo
  • 1 lilek

Jogurtová omáčka

  • 1 balení Salátová zálivka Řecká Avokádo
  • několik lístků čerstvé máty
  • šťáva z ½ citrónu
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 avokádo

Způsob přípravy

Očištěnou, omytou hovězí svíčkovou osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na 8 stejných medailonků. V každém kousku masa vytvoříme kapsu, kterou vyplníme plátkem sýra. Hovězí naložíme v olivovém oleji společně s kořenícím přípravkem Steak a necháme hodinu odležet v chladničce.

Opláchneme papriky a opečeme na grilu, až dozlatova. Pak zabalíme každou papriku v alobalu a necháme asi 20 minut odležet. Poté je rozbalíme, oloupeme, nakrájíme na 4 části a vyčistíme od semínek. Cukety a lilek nakrájíme na centimetrové kolečka, posypeme solí a osušíme papírovým ubrouskem. Pak všechnu zeleninu pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením.

Oloupeme avokádo, které nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a vše rozmícháme s jogurtem, řeckou zálivkou a sekanou mátou.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu asi 5 minut po každé straně. Zeleninu přeložíme na grilovací alobalový tácek a pečeme na grilu společně s masem.

Na talíře uložíme kus šťavnatého hovězího masa a na něj grilovanou zeleninu. Jídlo podáváme s jogurtovou omáčkou a grilovaným chlebem pita.