Žebírka na zelí

Kategorie:

Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob vaření: Vaření

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 ks koření Bobkový list Avokádo
  • 1 lžička koření Kmín celý Avokádo
  • 1 lžička koření Majoránka Avokádo
  • 3 kuličky koření Nové koření celé Avokádo
  • 4 kuličky koření Pepř černý celý Avokádo
  • 1 cibule
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • olej
  • sůl dle chuti
  • 500 g kyselého zelí
  • 800 g vepřových žeber
  • 200 g uzeného bůčku

Způsob přípravy

Zelí nakrájíme. Dusíme jej spolu s žebírky podlité vývarem. Cibuli a bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi a přidáme do zelí. Současně přidáme i koření. Všechno dusíme až je maso a zelí měkké.