Srnčí panenka s křupavými hříbky a borůvkovou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Zabíjačka
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • Česnek sušený Avokádo
  • Pepř černý mletý Avokádo
  • Tymián Avokádo
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 0.5 cibule nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce cukru
  • sůl dle chuti
  • 100 g vařených hřibů
  • 4 srnčí panenky (každá cca asi 160 g)
  • 50 ml Beherovky
  • 100 g čerstvých nebo mražených borůvek

Marináda

  • 3 lžičky směsi Divočina Avokádo
  • 50 ml červeného vína
  • 200 ml oleje
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • polovina celeru

Způsob přípravy

Očištěnou a omytou svíčkovou naložíme do marinády, kterou si připravíme z oleje, přípravku Divočina, vína a nahrubo nastrouhané zeleniny. Vše  necháme asi 12 hodin odležet v lednici.

V hrnci přivedeme k varu 1/3 šálku vody s cukrem. Jakmile dosáhne sirupovité konzistence, přidáme Becherovku, a po chvíli borůvky. Vše krátce vaříme. Dbáme na to, aby borůvky zachovaly svůj původní tvar. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, přidáme lžičku medu.

Na horkém olivovém oleji osmahneme cibuli a hřiby nakrájené na plátky. Vše dochutíme tymiánem,  česnekem, solí a pepřem.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu (nebo smažíme na grilovací pánvi) asi 10 minut tak, aby  maso zůstalo ve středu růžové.

Plátky srnčí panenky podáváme s křupavými houbami a s teplou borůvkovou omáčkou.