Srnčí medailonky s nadýchanými palačinkami a třešňovou omáčkou

Kategorie:

Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Zabíjačka
Způsob vaření: Smažení

Suroviny pro 4 osoby:

  • 800 g srnčí svíčkové

Marináda

  • 6 kuliček Jalovec celý Avokádo
  • 3 lžičky směsi Divočina Avokádo
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 jemně nasekané stroužky česneku

Palačinky

  • sul
  • 100 g hladké mouky
  • olivový olej
  • bílky z 5 vajec
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce mletých piniových oříšků

Omáčka

  • 2 lžíce medu
  • 50 g cukru
  • 50 ml třešňovice
  • 100 g vypeckovaných třešní (mohou být mražené)
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře

Způsob přípravy

Omytou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na 8 medailonků. Maso lehce naklepeme, naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin a necháme několik hodin odležet v lednici.

V míse ušleháme bílky na hustou pěnu. Do pěny postupně přimícháme prosetý cukr a mouku. Následně těsto osolíme a přidáme oříšky. V pánvi na rozehřátém oleji palačinky osmažíme.

Na druhé pánvi přivedeme k varu cukr s 1/3 šálku vody. Když dosáhne sirupovité konzistence, přidáme med a třešňovici, následně třešně a zelený pepř. Vše vaříme několik minut a necháme odležet.

Maso vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut po každé straně na pánvi nebo grilu.

Takto připravené medailonky uložíme na talíř a zalijeme horkou třešňovou omáčkou. Podáváme s palačinkami.