Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Skopové a jehněčí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Jehněčí hřbet s omáčkou z medu a rozmarýnu, se salátem z rukoly a sýru feta
Suroviny pro 4 osoby:
- 600 g jehněčího hřbetu
- 200 g vypeckovaných černých a zelených oliv
- 1 svazek rukoly
- 200 g nakrájených oloupaných rajčat
Marináda
- 1 lžička koření Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžička směsi Grilovací Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- citrón
Zálivka
- Pepř černý mletý Avokádo
- špetka Česneková sůl Avokádo
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky hořčice
- 5 ml vinného octu
Omáčka
- špetka koření Paprika pálivá mletá Avokádo
- 80 ml medu
- 100 ml medoviny
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
Způsob přípravy
Očištěné jehněčí naložíme na cca 24 hodiny v olivovém oleji smíchaném se směsí Grilovací, trochou nasekaného rozmarýnu, na plátky nakrájeným citrónem a špetkou mletého pepře. Vyjmeme maso z marinády a následně grilujeme.
Na pánvi rozpustíme med (necháme si stranou 1 polévkovou lžíci), přidáme medovinu, větvičky rozmarýnu a špetku pálivé papriky. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Olivy nakrájíme na půlky, sýr feta na kostičky a promícháme s omytým a osušeným salátem a rajčaty. Salát dochutíme zálivkou vinaigrette, kterou si připravíme z hořčice, olivového oleje, vinného octu, lžíce medu, soli a mletého pepře.
Upečené maso rozdělíme na porce, pokropíme šťávou z medu a rozmarýnu a podáváme s připraveným salátem.