Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Marocké kuřecí maso se zeleninou, mandlemi a kešu oříšky
Suroviny pro 4 osoby:
- Oregáno Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- šťáva z 1 limetky
- sůl dle chuti
- olivový olej
- 1 kg kuřecích stehýnek bez kůže
- 300 g rajčatové dužiny
- 300 ml slepičího vývaru
- 1 lilek nakrájený na kostky
- 1 cuketa nakrájená na kostky
- 0.5 šálku celých oloupaných mandlí
- 0.5 šálku spařených rozinek
- 1 svazek nasekaného čerstvého koriandru
- 0.5 šálku kešu oříšků
Marináda
- 0.5 lžičky koření Kmín celý Avokádo
- 1 lžička koření Paprika sladká maďarská mletá Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
Způsob přípravy
Omyté a očištěné kuřecí maso natřeme připravenou marinádou a necháme asi 4-6 hodin odležet v lednici.
Cibuli a česnek osmahneme na olivovém oleji, pak osmažíme maso ze všech stran, přidáme rajčata a vývar a vaříme doměkka.
Lilek a cuketu uložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, posypeme oregánem, pak pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C. Takto připravenou zeleninu smícháme s kuřecím masem a dochutíme limetkovou šťávou.
Před podáváním posypeme praženými mandlemi, kešu oříšky, rozinkami a čerstvě nasekanými lístky koriandru. Podáváme s rýží.