Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Marinovaný rostbíf na ledovém salátu se sušenými rajčaty
Suroviny pro 4 osoby:
- 3 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 800 g hovězí rostbífy
Marináda
- 150 ml Marináda Steak Avokádo
- 100 ml olivového oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- špetka čerstvého estragonu
Salát
- 1 balení Salátová zálivka Italská Avokádo
- 1 lžíce pražených piniových oříšků
- 1 hlávka ledového salátu
- 4 sušená rajčata
- 1 lžíce malých kaparů
Způsob přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Všechny ingredience na marinádu smícháme a následně jí natřeme plátky hovězích rostbífů a necháme odležet v lednici. Čím déle se budou marinovat, tím lepší chuť získají.
Naložené maso smažíme asi 3 minuty na každé straně na rozehřátém grilu nebo na grilovací pánvi.
Ledový salát natrháme na kousky a smícháme se sušenými rajčaty, kapary, piniovými oříšky a přelijeme pokapeme italskou zálivkou, kterou připravíme dle návodu na obalu.
Maso posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a podáváme se salátem.