Jehněčí hřbety s kostí v grilovacím koření s opečenými bramborami a vinnými cibulkami

Suroviny pro 4 osoby:

Způsob přípravy

Očištěné a omyté jehněčí osušíme papírovým ubrouskem, naložíme v kořenící směsi Grilovací s olejem a necháme hodiny odležet chladničce.

Brambory lehce povaříme v mírně osolené vodě. Jakmile vychladnou, nakrájíme je na půlky, přidáme několik kapek olivového oleje a posypeme směsí Americké brambory.

Oloupané cibule nakrájíme na půlky a naskládáme je na připravený alobal pokropený olivovým olejem. Cibuli dochutíme česnekovou solí, pepřem a tymiánem a vše zalijeme trochou červeného vína. Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril. 

Vyjmeme jehněčí z marinády a pečeme na grilu společně s brambory.

Omáčku, která nám vznikla po pečení cibule, slijeme do hrnce a krátce vaříme, dokud nezhoustne.

Horké maso nakrájíme na kousky podél kosti a podáváme s křupavými brambory a opečenou cibulí. Před servírováním maso přelijeme připravenou omáčkou.