Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Karbanátky plněné sýrem feta s rajčatovou salsou
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžička koření Bazalka Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 2 žíce koření Petrželová nať Avokádo
- 2 lžíce směsi Gyros-Kebab Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 1 lžíce strouhanky
- olivový olej na smažení
- 1 vejce
- 1 snítka čerstvé pažitky
- 300 g jehněčí kýty
- 300 g vepřové krkovičky
- 100 g sýra feta
- 3 jarní cibulky nasekané na kostičky
- 200 g oloupaných rajčat
- 1 lžíce slunečnicových semen
Způsob přípravy
Jednu cibuli najemno nakrájíme, osmahneme na oleji a necháme vychladnout. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a pomeleme. Přidáme vejce, strouhanku, přípravek Gyros-Kebab, petrželovou nať a vychlazenou jarní cibulku. Ochutíme solí a pepřem. Vše důkladně smícháme v jednotnou hmotu a formujeme malé placičky. Na každé uložíme nakrájený na kostičky sýr feta a placičku stočíme.
Osmažíme dozlatova a pečeme asi 15 minut při teplotě 150 ° C.
Rajčata rozmixujeme, přidáme dvě jarní cibulky s pažitkou a slunečnicová semínka. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
Takto připravené karbanátky podáváme se studenou rajčatovou omáčkou.