Hovězí rostbíf se zeleninou a smaženými brambory

Suroviny pro 4 osoby:

Marináda

Způsob přípravy

Omyté a osušené maso naložíme do marinády, kterou jsme si předtím z výše uvedených surovin připravili a necháme odležet v chladničce.

Brambory dobře očistíme a vaříme do poloměkka. Necháme chvilku vychladnout, pak je nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořenícím přípravkem Americké brambory. Brambory osmažíme na pánvi dozlatova. Zeleninu smícháme s 3 lžícemi olivového oleje, česnekem a dalším kořením a smažíme na pánvi nebo grilujeme.

Hovězí vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut na každé straně.Takto připravené maso nakrájíme na plátky a uložíme na zeleninu. Na každý steak dáme plátek másla.

Hovězí podáváme s brambory.