Grilované filé z lososa s bílým a zeleným chřestem a tropickým vinaigrette

Suroviny pro 4 osoby:

  • 400 g zeleného chřestu
  • 600 g bílého chřestu
  • 600 g filé z lososa

Marináda

Tropická zálivka vinaigrette

  • koření Pepř černý celý Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 limetka
  • 50 g filetovaných pomerančů
  • 50 g filetovaných mandarinek
  • 50 g filetovaných grapefruitů
  • 50 g ananasu
  • 100 ml sojové omáčky
  • rýžový ocet podle chuti
  • 1 lžička nakládaného zázvoru
  • 5 lístků čerstvé máty

Způsob přípravy

Chřest uvaříme v mírně osolené vodě se špetkou cukru (každý druh zvlášť). 

Očištěné filé z lososa nakrájíme na 4 stejné části a natřeme je marinádou, kterou jsme si předtím z uvedených surovin připravili. Grilujeme lososa asi 15 minut po každé straně. 

Ovoce a nakládaný zázvor nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zbývajícimi ingrediencemi pro přípravu zálivky. Poté vše rozmixujeme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem a rýžovým octem.

Grilovaného lososa klademe na chřest, pokropíme tropickým vinaigrette a přizdobíme čerstvou mátou.