PODMÁSLOVÉ HOUSKY

Suroviny

omládek

  • 100 gramů hladké mouky
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 100 gramů vlažné vody
  • 1 lžíce krupicového cukru

na těsto

na dokončení

Způsob přípravy

Smíchejte suroviny na omládek. Tuhle “kaši” nechejte hodinu kynout na teplém místě. Zvětší svůj objem a povrch bude plný malých i velkých bublinek.

Po hodině do omládku přimíchejte zbylé suroviny. Opět nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozdělte na deset, dvanáct dílů. Podle toho jak velké chcete housky. Vytvarujte housky, uzlíky, bochánky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejce a posypejte drceným kmínem.

Pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, přibližně 20 minut. Dozlatova.

 

Nechejte vychladnout na mřížce.