NACHOS ZAPEČENÉ S GUACAMOLE A ŘEDKVIČKAMI

Guacamole

  • 1 avokádo
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • Chilli s mořskou solí
  • hrst čerstvého koriandru

na dokončení

  • svazek ředkviček
  • 1 sáček nachos
  • 200 gramů goudy nebo čedaru

Způsob přípravy

Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a oloupejte. V misce rozmačkejte vidličkou nebo nakrájejte na kostičky. Přidejte najemno nasekanou šalotku, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Ochuťte mlýnkem Chilli s mořskou solí. Promíchejte a ochutnejte a podle potřeby přidejte ještě mořskou sůl s chilli. Až budete spokojení, přidejte najemno nasekaný koriandr.

Připravte si buď jednu velkou zapékací misku nebo menší misky. Dejte do nich guacamole, zasypejte ředkvičkami a zapíchejte do něj nachos. Zasypejte sýrem a zapečte krátce v troubě vyhřáté na 180 °C. Stačí tak dlouho, až se rozpustí sýr.

 

Ihned podávejte.