Marinovaná kuřecí prsa v rozmarýnu s liškami a jahodami

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 kuřecí prsa (každé cca 250 g)

Marináda:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • 50 ml červeného vína
  • několik snítek čerstvého rozmarýnu
  • 1 nahrubo nastrouhaná mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • čtvrtka nahrubo nastrouhaného celeru

Omáčka:

  • Pepř černý mletý Avokádo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • několik lístků čerstvé máty
  • sůl podle chuti
  • 80 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce másla
  • 2 šalotky, nakrájené na kostičky
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml bílého krému balsamico
  • 200 g hub
  • šťáva z citrónu

Způsob přípravy

Omyté a očištěné kuřecí prsíčka naložíme do olivového oleje s červeným vínem, česnekem, nastrouhanou zeleninou a rozmarýnem. Vše osolíme, opepříme a necháme asi 8 hodin odležet v chladničce.

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme houby a vše zalijeme vývarem. Následně přidáme máslo, citronovou šťávu a bílý krém balsamico. Když omáčka začne houstnout, dochutíme a přidáme kousky jahod a nasekané lístky máty.

Vyjmeme kuře marinády, osmažíme na pánvi po obou stranách dozlatova, pak ještě pečeme v troubě asi 12 minut při 200 °C. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme je oschnout na papírovém ubrousku.

Poté prsa nakrájíme na plátky a klademe na aromatickou omáčku z hub s jahodami. Připravené podáváme s oblíbeným mixem křupavého salátu.