Ratatouille

Suroviny

na dokončení

  • 2 lilky
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic kvalitního olivového oleje
  • 2 cukety (velké jako lilky)
  • 3 velká rajčata
  • parmezán na posypání

Způsob přípravy

Na rozehřátém olivovém oleji opečte nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rajčata a papriky nakrájené na kousky, přibližně 3 cm velké. Opékejte na střední teplotu 10 minut. Tuto směs vylijte do připravené zapékací nádoby. Lilek, cukety i rajčata nakrájejte na plátky, zhruba stejně silné. Tvořte vždy malý komínek, střídejte všechny druhy zeleniny. A potom položte do zapékací nádoby, na rajčatovou omáčku. Pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a tymiánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, přibližně na 50 minut.