JAHODOVÁ BUBLANINA S HŘEBÍČKEM

Suroviny

  • 10 kusů Hřebíček celý Avokádo
  • 400 gramů čerstvých jahod
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 150 gramů řepkového oleje
  • 150 gramů cukru krupice
  • 150 gramů špaldové hladké mouky
  • 320 gramů podmáslí
  • 30 gramů strouhaného kokosu

Způsob přípravy

Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte obě mouky, prášek do pečiva, olej, podmáslí, rozdrcené hřebíčky, kokos a špetku soli. Umíchejte hladké těsto, které nalijte do pekáče, o velikosti zhruba 30 x 40 cm. Ten předtím vymažte olejem a vysypejte strouhaným kokosem. Do těsta naskládejte jahody. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 40 minut, dozlatova.