Krůtí gyros s pikantní zeleninou z pánve

Suroviny pro 4 osoby:

Marináda:

Zelenina

  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky

Způsob přípravy

Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním přípravku Gyros s olivovým olejem. Vše necháme 4-6 hodin odležet v lednici. Omyjeme zeleninu, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo silnější proužky. Krůtí prsa smažíme na rozehřáté pánvi, zeleninu ve wok pánvi nebo v hrnci. Osmažené maso smícháme se zeleninou a dochutíme kořením.

Tortilly ohřejeme na pánvi, namažeme rajským protlakem a  zakysanou smetanou  a posypeme čerstvě nasekaným koriandrem. Pak přidáme maso a zeleninu, na jednom konci tortilly přehneme asi 3 cm přes náplň (aby pak spodemnevytékala), zavineme a podáváme.