Kachní prsa s brusinkovým chutney

Suroviny pro 4 osoby:

Brusinkové chutney:

Způsob přípravy

Mango a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Z limetky seškrábeme trochu kůry a vymačkáme z ní šťávu. Všechny ingredience na chutney a koření vložíme do hrnce a vaříme zakryté pod pokličkou, následně odstraníme pokličku a dále vaříme na mírném ohni asi 10-12 minut, za častého míchání. Odstraníme skořici. Připravená omáčka by měla mít marmeládovou konzistenci. Chutney musíme spotřebovat do 2-3 dnů.

Omáčku můžeme rovněž přeložit do vyvařených sklenic, které těsně uzavřeme a ukládáme na chladném místě chráněném před světlem.

Maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Ostrým nožem nařízneme kůži, zabalíme do snítek rozmarýnu a marinujeme v pikantní marinádě několik hodin. Na rozpáleném oleji smažíme prsa 12-15 minut kůží dolů, poté obrátíme a smažíme dalších 5 minut.

Maso vyjmeme z pánve, nakrájíme na plátky a podáváme s chutney.