Jarní bramborový salát s vejcem a hořčicovou zálivkou

Suroviny

Zálivka

Způsob přípravy

Brambory umyjeme, oloupeme a vaříme v lehce slané vodě okořené kořením Americké brambory. Brambory slijeme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

Příprava zálivky:

Cibuli nakrájíme najemno a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme ocet a vývar a vaříme dokud se kapalina zredukuje napolovinu. Nakonec přidáme hořčici a cukr. Mícháme a přivedeme k varu, krátce povaříme a sundáme z plotýnky. V misce smícháme mladý špenát s bramborami nakrájenými na osminky, čtvrtky vejce a ředkvičky nakrájené na plátky. Přidáme plátky šunky na polovinu a nasekaný kopr. Salát přelijeme zálivkou, podle chuti dosolíme, dopepříme a jemně promíchám.

Dobrou chuť!