Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Kuře v citrónové omáčce
Suroviny
- 1 lžička Tymián Avokádo
- 1 citrónu
- 50 g másla
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř dle chuti
- 1 kuřecí prso
- pšeničná mouka na obalování
- hrst čerstvého špenátu
- pražené mandle
- čerstvá šalvěj
Způsob přípravy
Kuřecí prso nakrojíme, abychom z něj měli tenší plátek. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakořeněný plátek obalíme z obou stran v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plánek z obou stran osmažíme. Zalijeme vývarem a vaříme 4 minuty. Pak přidáme plátky z citronu a máslo. Máslo rozmícháme ve vývaru a chvilku provaříme. Nakonec přidáme špenát, chvilku podusíme a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme praženými mandlemi a čerstvými lišty šalvěje.