Bezlepkový čokoládový koláč

Suroviny

  • 1 lžičky Citrónová kůra Avokádo
  • 150 g másla
  • šťáva z 1 citrónu
  • 6 vajec
  • 4 lžičky kakaa
  • 150 g kvalitní hořké čokolády 70%
  • 2 lžičky rumu
  • 250 g třtinového cukru
  • 100 g mandlové mouky

Způsob přípravy

V mixéru našleháme vejce s cukrem do pěny. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní čokoládu s máslem. Mandlovou mouku přesijeme přes jemné sítko a smícháme s prosátým kakaem. Postupně smícháme vaječnou pěnu s rozpuštěnou čokoládou a kakaovou mandlovou moukou. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme citronovou kůru a rum. Vše opatrně promícháme.

 Pečeme 30 minut při teplotě 170 stupňů. Koláč bude i po upečení hodně vlhké, není však syroké, způsobuje to množství vajec v těstu.