Čokoládový mousse

Čokoládová pěny

Mandlový posyp

  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 70 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 100 g mletých mandlí

Způsob přípravy

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, máslo a cukr. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Do čokoládové směsi vmícháme špetku chilli a 2 žloutky, promícháme. Do směsi opatrně zamícháme šlehačku a sníh. Čokoládovou směs nalijeme do připravených mističek. Mističky dáme do chladničky a necháme hodinu odpočinout.

Připravíme si mandlový posyp. Mleté mandle smícháme s cukrem, moukou, kakaem a rozpuštěným máslem. Promícháme a nasypeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme 15 minut při 160 °C.

 Ztuhlou čokoládovou pěnu posypeme mandlovým posypem, ozdobíme snítkem čerstvé máty a podáváme.