Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Krémová květáková polévka
Suroviny
- 1 lžíce oleje
- 2 l vody
- 1 květák
- 1 balení kokosové mléko
- 1 mladý celer
- 1 mladá petrželka
- 1 mladý pórek
- 1 opečená cibule
- hrst čerstvé petrželové nati
Způsob přípravy
Květák rozdělíme na menší kousky, dáme do pekáčku. Přidáme 1 čajovou lžičku kurkumy, 1 lžičku oleje a pečeme v troubě asi 15 minut při 180 °C.
Mezitím připravíme vývar. Do hrnce dáme celer, petrželku, porek, pečenou cibuli, mrkev, zelenou petrželku, posolíme, opepříme. Zalejeme vodou a vaříme 20 minut.
Když je vývar hotový, vyndáme zeleninu kromě mrkve. Přidáme pečený květák (část si necháme). Zalijeme kokosovým mlékem. Povaříme a rozmixujeme na hladkou polévku. Polévku podáváme s kousky pečeného květáku a posypané klíčky.