Krémová květáková polévka

Suroviny

  • 1 lžíce oleje
  • 2 l vody
  • 1 květák
  • 1 balení kokosové mléko
  • 1 mladý celer
  • 1 mladá petrželka
  • 1 mladý pórek
  • 1 opečená cibule
  • hrst čerstvé petrželové nati

Způsob přípravy

Květák rozdělíme na menší kousky, dáme do pekáčku. Přidáme 1 čajovou lžičku kurkumy, 1 lžičku oleje a pečeme v troubě asi 15 minut při 180 °C.

Mezitím připravíme vývar. Do hrnce dáme celer, petrželku, porek, pečenou cibuli, mrkev, zelenou petrželku, posolíme, opepříme. Zalejeme vodou a vaříme 20 minut.

 

Když je vývar hotový, vyndáme zeleninu kromě mrkve. Přidáme pečený květák (část si necháme). Zalijeme kokosovým mlékem. Povaříme a rozmixujeme na hladkou polévku.  Polévku podáváme s kousky pečeného květáku a posypané klíčky.