Fish and chips

Suroviny

  • 1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • sůl, pepř dle chuti
  • 300 ml studeného piva
  • hladká mouky na obalování
  • 600 g tresky
  • čerstvá petrželka

Tatarská omáčka

  • 1 cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce kaparů
  • 100 ml majonézy
  • 2 sterilované okurky
  • kopru
  • 1 čtvrtka citronu

Způsob přípravy

Na tatarku v míse smícháme najemno nakrájené okurky, cibuli, jarní cibulku a jemně nasekaný kopr a kapary. Zakápneme citronovou šťávou. Vmícháme majonézu. Podle chuti osolíme a opepříme, pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Těstíčko si připravíme tak, že mouku smícháme s lžičkou mleté papriky, osolíme, opepříme, vlijeme vychlazené pivo a přidáme  kypřicí práček. Vymícháme v hladké těstíčko.

Filet tresky obalíme v mouce, v těstíčku a smažíme v oleji rozhřátém na 180 °C. Smažíme dozlatova.

 

Podáváme posypané čerstvou petrželkou s hranolkami a domácí tatarkou.