Italská kotleta s mozzarellou

Suroviny

  • 1 lžíce Bazalka Avokádo
  • 10 g parmazánu
  • 100 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 1 červené cibule
  • olivový olej
  • rukola
  • 1 kuřecí prso
  • 1 mozzarelly
  • rajčata
  • 1 starší houska
  • 1 lžíce rajčatové omáčky

Způsob přípravy

Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru nebo nastrouháme na struhadle, přidáme bazalku, promícháme a máme nachystanou bylinkovou strouhanku.

Z kuřecího prsa vytvoříme naříznutím kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C. Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivových olejem.