Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Pečení
Spanakopita - řecký špenátový koláč
Suroviny
- 1 lžička Česnek sušený Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 1 balení sušených rajčat
- 200 g sýru feta
- 2 lžíce másla
- 2 vejce
- 7 černých oliv
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 250 g omytého čerstvého špenátu
- 7 zelených oliv
- Muškatový ořech mletý Avokádo
- 150 g filo těsta
Způsob přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme česnek a listy čerstvého špenátu. Dusíme do změknutní, asi 3 minuty, přidáme pepř a muškátový. Špenát nasekáme. Sýr feta nakrájíme na kostky, sušená rajčata na proužky a olivy na kolečka. V misce smícháme všechny ingredience s rozšlehaným vejcem a osolíme.
Dortovou formu vymažeme máslem. Pláty filo těsta umístíme do formy tak, aby přečnívaly přes okraj. Na těsto navrstvíme náplň a zakryjeme přečnívajícími cípy těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 40 minut, dozlatova.
Hotové řecký quiche podáváme zalitý zálivkou tzatziky připravenou podle návodu na obalu.