Studená jahodová polévka s vanilkou, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou

Suroviny:

  • Chilli mleté Avokádo
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml červeného vína
  • 300 ml bílého jogurtu
  • 500 g jahod
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 1 lžíce cukru
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 4 lžíce citrónového sorbetu

Způsob přípravy

Jahody omyjeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, med a rozpůlený vanilkový lusk a vše vaříme na mírném ohni asi 10-15minut. Následně přidáme jahody a vaříme dalších 10 minut, necháme vychladnout, vyjmeme vanilku, přidáme jogurt a vše rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme a necháme odležet v chladničce. Podáváme po vychladnutí s kousky jahod, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou