Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Grilované broskve s kozím sýrem
Suroviny
- 1 lžičky Skořice mletá Avokádo
- 2 lžíce medu
- čerstvý rozmarýn
- 20 g vlašských ořechů
- 1 lžíce Muškatový ořech mletý Avokádo
- 3 broskve
- 1 lžičky oleje z vlašských ořechů
- 50 g kozího sýru
Způsob přípravy
V misce smícháme med s muškátovým oříškem, skořicí. Rozřízneme broskve na půl, odstraníme pecku a lehce pokapeme olivovým olejem. Položíme na rozpálený gril a navrh dáme větvičku rozmarýnu. Broskve grilujeme z obou stran, cca 10 minut na jedné. Těsně před vyndáním z grilu zalejeme marinádou z medu a zasypeme kozím sýrem. Při podávám zasypeme vlašskými ořechy.
TIP: Větvičku rozmarýnu můžeme dát i na uhlíky, aby se nám vůně rozlinula celým grilem. Pozor aby se nám rozmarýn nespálil.