Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Nečekaná návštěva
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Indická studená polévka s okurkou, ochucená čerstvou mátou
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř barevný celý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- šťáva z 1 limetky
- 250 ml bílého jogurtu
- 200 g čerstvých okurek
- 250 ml kefíru
- 10 lístků máty
Způsob přípravy
Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme. Následně rozmixujeme okurku s jogurtem, kefírem a limetkovou šťávou. Takto připravenou studenou polévku dochutíme solí a rozdrceným pepřem a necháme odležet v chladničce.
Podáváme vychlazenou s lístky čerstvé máty.