Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Smažení
Skořicové boží milosti
Suroviny
- 5 g Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 50 g másla
- 500 g hladké mouky
- 130 g zakysané smetany
- 40 ml rumu
- 7 kusy žloutků
- tuk na smažení
Skořicový cukr
- 2 lžičky Skořice mletá Avokádo
- 240 g moučkového cukru
Způsob přípravy
Prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu, rum a sůl a umícháme na hladké těsto. Těsto hněteme dokud se nezačnou na těstě objevovat bublinky. Hotové těsto zabalíme pevně do potravinové folie a necháme odpočinout několik hodin na chladném místě.
Těsto vyválíme na tloušku asi 1 až 2 mm a rozkrájíme zdobícím rádélkem na 2 cm pásky dlouhé asi 5-6 cm. Každý pásek ve středu zakroutíme a smažíme. Ještě teplé obalujeme v cukru se skořicí.
Dobrou chuť